top of page

Hírek

Egészséges tehenek és problémamentes termelés

A sérült, elfertőződött lábvégek, magas szomatikus sejtszám és anyagforgalmi betegségek komoly károkat okoznak az állat szervezetében a fertilitás, egészség és teljesítmény tekintetében. A lábvégek és tőgy egészségi állapota nagy mértékben befolyásolja az állat komfort érzetét és teljesítő képességét, ezáltal a tejtermelés sikerességét. A tehénre folyamatosan ható stressztényezők közé tartozik a nedves és szennyezett fekvő- illetve járófelületek, nem megfelelő tehénkomfort, túlzsúfolt istállók, nem megfelelő lábvég ápolás, penészes takarmány, fejőgép vagy fejési folyamat hibái. Mindezeket súlyosbítják az esetlegesen fellépő anyagforgalmi betegségek.

Ha az energia átalakítás folyamata nem eléggé hatékony, akkor a máj, mint az anyagcsere központi szerve, nem működik megfelelően. A legtöbb stressztényező hatását erősen befolyásolja a takarmányozás, ezért a takarmányozást megelőző terápiaként is fel lehet fogni. Az egyes hatóanyagokkal gyakran találkozunk a lábvégek és tőgy egészségi állapotának javítására.

Igen gyakori azonban, hogy a magas cink és biotin adagok ellenére az elvárt siker elmarad. A csülök szerkezetének és a megfelelően ellenálló külső szarutoknak, illetve a tőgy belsejében lévő védő keratin rétegnek a felépítése sok tényezős bonyolult és összetett biológiai folyamat. Ezt a folyamatot nem csak a biotin és cink jelenléte befolyásolja, hanem számos egyéb anyag is, mint a lipidek, fehérjék, különböző vitaminok, kalcium, foszfor, réz, szelén, stb. Bármely kulcsfontosságú hatóanyag hiányában a szaruképzés folyamata törést szenved, vagyis a lábvégek és tőgy egészségi állapota erősen függ az összes szükséges hatóanyag megfelelő szintű és kiegyensúlyozott arányától a vérben és a célzott testrészekben, szervekben (tőgy, lábvégek).

A Keragen Longlife® fokozza a teljesítményt és jól kiegyensúlyozott hatóanyagokat tartalmaz!

Mi a Keragen Longlife®?

A Keragen Longlife® különböző kiváló minőségű hatóanyagok kombinációja, amelyek a tőgy és lábvégek egészségét támogatják, egyben javítják a metabolikus folyamatok stabilitását.

A Keragen Longlife® fő jellemzői

  • Glicin-kelát forma (szerves kötésű nyomelemek)

  • Se-Protect® (bendővédett szelén a JOSERA-tól)

  • B-Protect® (bendővédett B-vitaminok a JOSERA-tól)

  • Puffer anyagok, biotin, E-vitamin, egyéb vitaminok

A Keragen Longlife® „több“…

…mint „csak“ egy hatóanyag és több, mint „csak“ egy hatóanyag keverék!

A szervezetben az összes elem szoros kölcsönhatásban van egymással és mindegyik hatással van a másikra (2. ábra). Például a folyamatosan magas cink bevitel másodlagos rézhiányt okoz, amely miatt a keratin képzése során nem jönnek létre megfelelő keresztkötések, ezáltal a szaru törékennyé válik. Ily módon a cink bevitel elvárt jótékony hatása nem csak elmarad, de még a kívánt hatás ellen is dolgozik. A takarmányadagok összeállítása során egyes értékek egymáshoz viszonyított arányát is figyelembe vesszük (pl. Ca/P-arány, K/Na-arány és fehérje/energia-arány). Az aktív hatóanyagok szempontjából viszont még mindig nem elég feltárt a terület, így gyakran fordulhat elő kiegyensúlyozatlan ellátás belőlük. Ez az, ahol a Keragen Longlife® nagyon hatékony, hiszen a termékben lévő hatóanyagok szintje és aránya nagy pontossággal lett meghatározva. Minden egyes összetevő precízen illeszkedik egymáshoz!

A glicin-kelátok és bendővédett hatóanyagok (Se-Protect®, B- Protect®) célzott alkalmazása révén csökkenthető a bevitt anyagok mennyisége, ezzel enyhítve az anyagcserére rótt terhelést. További előny, hogy elkerülhetők a negatív kölcsönhatások, így a cink és a réz ki tudja fejteni jótékony hatását. Elmondható, hogy maga a termék jóval több, mint az egyes hatóanyagok összegzése.
A Keragen Longlife® egyszerűen több!

Felkeltettük az érdeklődését a Keragen Longlife® választékunkat illetően?
Amennyiben igen, kérjük nézze meg az előző cikket is DairyPilot témában.
Most egy paletta DairyPilot FlavoVital® vásárlása esetén 3 zsák premixet (ásványi takarmánykiegészítőt) adunk ajándékba a JOSERA  Keragen Longlife®  választékából.

bottom of page