top of page

Hírek

XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2018. Május 10-11-12.
 

Májusban ismét számos látogató érkezik Hódmezővásárhelyre a jubileumi XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, mely a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált.
Jöjjön el a standunkra és Öné a softshell kabátok illetve mellények egyike, a JOSERA kiemelt termékeiből 1 raklappal történő megrendelése esetén. 

Nyári kihívások a termelésben: mindenki felkészült?
 

A tehén állandó testhőmérsékletű állat, amely azt jelenti, hogy bizonyos hőmérsékleti és páratartalmi tartományon belül képes a legjobban termelni. Az optimális tartományon kívül megnövekszik a metabolikus stresszterhelés és ennek a tejtermelés látja a kárát, akár 45%-os visszaesés is lehetséges, amely negatív hatással van a szaporodásbiológiai mutatókra és az ellésekre is.

A borjú jó indításának egyik alappillére a megfelelő szilárd takarmány – (Kälberkost) 
 

A borjú születésekor még nincs felkészülve a komplex keményítők, rostok és összetett fehérjék emésztésére, ugyanakkor mi elvárjuk tőle, hogy 60 nap alatt, vagy még rövidebb időn belül átálljon a teljesen kérődző életmódra. Hogyan tudjuk ezt problémamentesen elérni?

Borjak téli takarmányozása és menedzsmentje
 
A téli időszak a lehűlés mértékétől függően befolyásolja a borjú táplálóanyagok iránti igényét. A hideg-stressz csökkenti a borjú szervezetének védekező képességét, így a borjú fogékonyabb lesz a hasmenésre, tüdőbetegségekre vagy egyéb fertőzésekre. 

Új kihívások a jövőben – az extrém időjárási körülmények nehezíteni fogják a betakarítást 
 
Az egész világon, így Magyarországon is felfigyeltek a gazdák arra a jelenségre, hogy az utóbbi években megváltoztak a betakarítás idején az időjárási körülmények. Azelőtt legalább egy vagy két hét jó időjárásra számíthattunk a betakarítás idején, amely idő alatt többé-kevésbé jó körülmények mellett lehetett learatni a silózni szánt növényeket. 

Magas fehérjetartalmú borjú tejpótló tápszer – profit vagy propaganda?
 
A tejtermelők számára az utánpótlás jelenti a jövőbeli működés nyereségességét, ezért nagyon sokat várnak az üszőborjaktól. Állatainknak a legjobbat szeretnénk és valahol a háttérben mindannyiunkban ott motoszkál a gondolat, hogy a több jobb, és ha valamiből jó egy evőkanállal, akkor még jobb egy egész lapáttal. De ez valóban így van?  

Mi történik, ha nem megfelelő a fermentáció?

A nem megfelelő fermentáció következményei 4 pontban:
A fehérjék egy része lebomlik (több NH3) és romlik az emészthetőség (ez akár a fehérjék 30 %-át is érintheti)--> több fehérjét kell etetni pl. szóját, aminek magasabb költség és esetleg tejtermelés csökkenés lehet a következménye.

A polifenolok alkalmazásának lehetőségei a megelőző takarmányozásban

Mi a polifenol?
 
A természetes eredetű növényi hatóanyagok jótékony biológiai hatását évszázadokon keresztül alkalmazták a népi gyógyászatban. A modern gyógyszeripari kutatások is ezen alapulnak. A polifenolok közé tartozó flavonoidok a növényvilágban széles körben elterjedt vegyületek, amelyek elsősorban gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásukról ismertek.

Egészséges tehenek és problémamentes termelés
Hatékony megoldás: KeragenLonglife
 
A sérült, elfertőződött lábvégek, magas szomatikus sejtszám és anyagforgalmi betegségek komoly károkat okoznak az állat szervezetében a fertilitás, egészség és teljesítmény tekintetében. A lábvégek és tőgy egészségi állapota nagy mértékben befolyásolja az állat komfort érzetét és teljesítő képességét.

Fogadja szeretettel a Josera magyarországi munkatársainak bemutatkozását

Segítsünk a hasmenéses borjakon! Hogyan tudjuk meghatározni a hasmenés okát és a helyes kezelés módját?

DairyPilot – az új JOSERA innováció

A tehenek számára a bemelegedett takarmány kimondottan káros -  tegyünk meg mindent a hűvös, friss kukoricaszilázsért!
 

Please reload

bottom of page