top of page

Minőség igazolása írásban és pecséttel ellátva

 

A JOSERA kiáll a teljes átláthatóság és legmagasabb minőség mellett. Ezt támasztja alá a tény, hogy a JOSERA szinte az egyetlen cég az iparágban, amely évtizedek óta nyíltan kiadja termékeinek adatait.

A JOSERA megbízható…

 

mert a partnerei biztosak lehetnek abban, hogy a JOSERA csak a legjobb minőségű alapanyagokat alkalmazza. Termékeink HACCP alapú, szigorúan szabályozott gyártással készülnek.

 

A folyamat teljes mértékben és bármely időpontban lehetővé teszi a nyomon követhetőséget az alapanyagoktól kezdve a gyártón keresztül egészen a felhasználóig.

 

Saját laboratóriumunkban termékeink minőségét folyamatosan ellenőrizzük. Ezenfelül mind a JOSERA gyártási folyamatát, mind a termékek minőségét folyamatosan ellenőrzik független akkreditált intézetek, amelyek írásban és pecséttel igazolják a legmagasabb minőséget.

Alapanyag beszerzés

A JOSERA már a vásárolt alapanyagok szigorú megválasztásával és ellenőrzésével lefekteti a termékek magas minőségének alapjait.  A kiemelkedően magas minőségi követelményeknek megfelelően, amelyek gyakran jóval szigorúbbak az általános szabványoknál, kizárólag gondosan megválasztott és minősített beszállítóktól származó, igazolt eredetű alapanyagokat vásárolunk.

 

Beszállítóinkkal szorosan együttműködve és egymásban megbízva állítjuk fel a minőségi követelményeket, illetve a beszállítási feltételeket. A hosszú távú együttműködés a tanúsága a ténynek, hogy a kapcsolatok ápolása az üzleti élet minden szereplőjének előnyös.

Kutatás és fejlesztés

Kutatási részlegünkön állatorvosok, biológusok, vegyészek, agrármérnökök és farmerek dolgoznak az új termékek és termék koncepciók fejlesztésén. Saját kísérleteink mellett felhasználjuk a legújabb nemzetközi kutatások eredményeit is. Vásárlóink számára ezzel biztosítjuk termékeink maximális biztonságát. A JOSERA termékei az állat szükségletén alapulnak, így az egyes hatóanyagokból nem feltétlenül a maximális, sokkal inkább az optimális mennyiséget tartalmazzák, amely biztosítja az anyagcsere hatékonyságát és a magas teljesítményt. Termékeink és takarmányozási koncepciónk fejlesztése során figyelembe vesszük a gazdasági, ökológiai és társadalmi szempontokat is. Innovatív termék koncepcióinkkal a gazdasági előnyök mellett magas minőséget kínálunk. Gyakorlati körülmények között végrehajtott kísérleteinkben egyetemek és állatorvosok is részt vesznek. Ezzel biztosítjuk termékeink hatékonyságának tudományos igazolását, ugyanakkor a takarmányozás területén nemzetközileg elismert, vezető márkákat alkotunk, mint pl. CalfCare®, Keragen®, Se Protect® stb.

A JOSERA partnereként mindenki biztos lehet abban, hogy a zsákban pontosan az van, ami a címkére van írva. A JOSERA termékek esetében alapvető, hogy a címkén nyíltan feltüntetjük a beltartalmat és az összetevőket. A független laboratóriumok (pl. DLG) évtizedek óta a felső kategóriába sorolják a JOSERA-t.

 

A termékfejlesztés számunkra egy interaktív folyamat: kérdések és válaszok alapján történik a termékek igényekhez igazítása. Terméksorunkban az olyan innovációk, mint a CAlf Care hatóanyag-komplex a tejpótló tápszerekben vagy a Keragen Longlife a magas termelésű tejelő teheneknek kiváló példái a megoldás-központú termékfejlesztésnek

Gyártás

A legkorszerűbb technológiával rendelkező gyártó egységeinknél alapvető fontosságú a pontosság.

Alapelv: minden egyes zsákban a legmagasabb minőség!

Az alapanyagokat silótornyokban tároljuk. A precíziós mérlegek az alapanyagokat automatikusan mérik ki a három gyártósoron.

A kimérés pontossági határa ásványi anyagok esetén max. 0,1%, nyomelemek esetén max. 0,01%.

A független, külső minőségbiztosítási koncepció (HACCP) megbízható termék minőséget eredményez.

Mielőtt a termék kikerülne a gyárból, minden esetben ellenőrizzük a korszerű JOSERA laboratóriumban, mert kizárólag a legjobb minőségű termék kerülhet kiszállításra. A minőség mellett a JOSERA a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszi:

 

-Nagy mennyiségben elérhető alapanyagok felhasználása révén csökken a környezetre rótt terhelés

-Fenntartható termékek – ásványi anyag felhasználás és ürítés pozitív mérlege

-Elektromos energia megújuló forrásból

-Környezetbarát és fenntartható gyártási technológia: a JOSERA „Ökoprofit” gyártó megítélése

Minőségbiztosítás

Minőségbiztosítási rendszerünk szíve és lelke a cégen belüli laboratórium, amely magas minőségi követelményeinket képviseli.

 

Élelmiszeripari vegyészek, biológusok, laboratóriumi technikusok és agrármérnökök dolgoznak szoros együttműködésben a korszerűen felszerelt JOSERA laboratóriumban. A laboratóriumi műszerek és eszközök (RFA, ICP, AAS, NIR, klasszikus analízis eszközei) lehetővé teszik a vizsgálati anyag eredményeinek gyors és pontos meghatározását.

Szakképzett munkatársaink rutinszerűen vizsgálják az alapanyagokat szennyezettség tekintetében (ólom, kadmium, arzén, mikotoxinok, stb.).

 

A következőket vizsgáljuk:

 

-Minden egyes alapanyag kirakodás előtt

-Végtermék ellenőrzése, gyártásközi ellenőrzés (bekevert anyagok vizsgálata)

-A lebomló anyagok biztonsági határainak meghatározása annak érdekében, hogy a megadott szavatossági időn belül a termék a címkén feltüntetett mennyiségben tartalmazza a hatóanyagokat

Saját laboratóriumi vizsgálatainkon kívül a DLG is folyamatosan ellenőrzi termékeink minőségét. A DLG független minősítő intézet, így a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdák biztosak lehetnek abban, hogy a címkén feltüntetett összetevők és hatóanyagok valóban benne vannak a termékben, ezzel hatékonyan segítjük a magas termelést és pontos takarmányozást.

A DLG ellenőrzései alapján a JOSERA kb. 25 éve folyamatosan a minősítések győztese.  A DLG eredmény közlései az alábbi weboldalon találhatók:

bottom of page